Blomkål på indisk vis

Pholl gobi er et herlig tilbehør til middagen. Jeg lærte og lage det på landsbygda i India av min herlige venninne der nede :-)

Jeg krydrer på øyemål, så blir omtrentlig her i oppskriften. Og mangler du noen av krydderne så gjør det ike så mye, bortsett fra Gurkemeie, Chili og salt som er absolutt nødvendig!

En liten blomkål brekkes eller kuttes i små buketter (ca 4 cm lange)

Ha en ss olje (solsikke, raps, soya, eller peanøttolje) i stekepannen sammen med 1/2 ts sennepsfrø. Still platen på 4.

Når sennepsfrøene spretter har du i litt kuttet chilli (tørket, fersk eller pulver), la frese litt Ha så i følgene krydder ( 1 -2 ts gurkemeie, 1/2 ts koriander, 1/2 ts salt , noen dryss pepper, 1/2 ts paprika, 1/2 ts løkfrø). Så har du oppi blomkålbukettene og ca 1 1/2 dl vann. Og sett lokk på. La det hele koke godt og til vannet koker inn. Hvis det er mye vann igjen når blomkålen nærmer seg kokt så ta av lokket slik at vannet får fordampe. Smak deg frem om det er nok salt og annet krydder.

Det tar kanskje15-20 minutter fra du har i oljen til retten er ferdig.

Ingr.liste :

Olje, Blomkål, Chilli (evt pulver), sennepsfrø, gurkemeie, salt , pepper, løkfrø, koriander (trøket hele som du mortrer eller pulver), paprikapulver, vann.

NAM :-)

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits