Nydelig brød uten gjær som kan lages glutenfritt og melkefritt!

JIPPI - Nå har jeg to gode opskrifter på brød uten gjær!!!

Tusen takk til Kamilla for denne supre oppskriften på Lavkarbobrød. Du finner bloggen hennes her: http://kamillak.com 

Til ett brød trenger du:

  • 4 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 boks Creme Fraiche el. Yoghurt naturell
  • 3 ss olje (jeg bruker solsikkeolje)
  • 60 g kruskakli (finnes glutenfri variant) eller maismel Fifty-fift av disse to er veldig fint :-)
  • 40 g linfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekjerner

       Bland frøene og bløtlegg disse

       Bland det tørre utenom bakepulveret

       Bland frø og det tørre, og ha i egg, Yoghurt naturell og olje - rør sammen

       Bland bakepulveret godt inn i røren. Deigen skal vær ganske løs, nesten som en røre

       Stek i 55 minuter på nederste rille ved 180 grader celsius.



Det var grunnoppskriften. Da jeg har litt av hvert i kjøkkenskapene har jeg laget min egen vri ;-) Slike brød uten gjær blir jo ikke så høye, men smaken er viktigst.

MIN VARIANT: Jeg har i litt mindre mengde sesamfrø, men har benyttet samme vektforholdet da jeg har erstattet med litt bokhvetemel, bokhveteflak, hampmel, chiafrø, fiberhusk, risprotein, litt salt og gurkemeie.

Dersom du bruker ca 40-50 g maismel knaser det litt når man spiser brødet samme dag, men dagen etter er maismelet blitt mykt og brødet blitt veldig godt. (Bilder kommer en annen dag)

Håper det smaker :-)

3 kommentarer

Lina :)

10.apr.2011 kl.15:34

Hejsan om du blir medlem på http://www.supergratis.se/?r=81698 så kan du få hem presentkort som är rikspresentkort (man kan handla med dom på alla affärer kläder, skor smink osv!) För att bli medlem så anger du BARA din epost enkelt och bra, det roliga är ju att det fungerar! kram

Kamilla K

09.mai.2011 kl.22:57

Så gøy at du fulgte oppskrift fra meg :) Hyggelig å kunne glede andre med godt brød. Og det brødet er jo supergodt! :D Og så mettende!

carewhatieat

10.mai.2011 kl.21:47

Kamilla K: Ja tusen, tusen takk for den:-)) Flere på jobb som vil ha oppskriften nå!

Bloggen din er veldig fin!

Mvh AnneC.

Skriv en ny kommentar

hits